Ανακοινώσεις Δ.Σ.

Ενημέρωση σχετικά με το πανηγύρι του χωριού μας στις 6 Αυγούστου

(προς αποσαφήνιση των όσων έχουν ακουστεί για το Πανηγύρι του χωριού μας)

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στις αρχές Μαΐου, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του είχε σκοπό την αναβίωση του πανηγυριού του Σωτήρος. Με τις πρώτες επαφές μας ενημερωθήκαμε από τους φερόμενους ως “ιδιοκτήτες”, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ότι ο χώρος της πλατείας δόθηκε για την εκδήλωση του πανηγυριού σε επιχειρηματία της περιοχής μας, χωρίς μάλιστα να ενημερώσουνε και το Σύλλογο.

Στις 20 Ιουλίου, μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου ενημέρωσε ότι το πανηγύρι δεν θα το κάνει ο επιχειρηματίας που είχαν επιλέξει για τους λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν.

Ο σύλλογος απάντησε, δια του προέδρου του, ότι ο χρόνος οργάνωσης είναι μικρός για την οργάνωση του πανηγυριού  και πως η ευθύνη για τη μη τέλεση του πανηγυριού ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο εκκλησιαστικό συμβούλιο διότι:

1. Έδωσαν την πλατεία του χωριού μας φερόμενοι, όπως πάντα, σαν ατομική τους ιδιοκτησία
  2. Έχουν εγκαταλείψει το χώρο της πλατείας του χωριού μας σκοπίμως
  3. Δεν συνεργάζονται με κανέναν π.χ. Κοινοτικό συμβούλιο, Σύλλογο του χωριού, λες και η πλατεία είναι ατομική τους περιουσία

Η Μητρόπολη άραγε τι λέει για όλα αυτά; Ποιος θα πληρώσει για τη ζημιά που έχουν προκαλέσει; Μάλλον πρέπει η Μητρόπολη να τους ζητήσει να πληρώσουν οι ίδιοι.