Νερομανιώτικα νέα

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας στη Νερομάνα

0

Την ιδιαίτερη χαρά και τιμή είχαν οι χωριανοί μας, την περασμένη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, να υποδεχθούν τον Μητροπολίτη Αιτωλ/νίας Σεβασμιότατο κο Κοσμά, τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στο πανέμορφο χωριό μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε καφές στο καφενείο του χωριού, όπου ο Σεβασμιότατος χαιρέτισε έναν έναν τους κατοίκους του χωριού και μίλησε μαζί τους. Στον καφέ που προσφέρθηκε, ήταν παρόντες ο παππάς του χωριού μας πάτερ Λαζαρίνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Α. Κατσιμάρδος, ο πρόεδρος του συλλόγου Νερομανιωτών Λ. Λιανός με τον γραμματέα Δ. Κίσσα, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου Χ. Χριστόπουλος και Θ. Αυγέρης όπως επίσης ο πάτερ Καλλιθέας και συνοδεία από Ιερωμένους της Μητρόπολης.

Στην συζήτηση λοιπόν, ο παππάς του χωριού μας έθεσε στον Σεβασμιότατο το πολύ σοβαρό θέμα της αξιοποίησης της πλατείας του χωριού μας και την ανάγκη για παραχώρησή της στην Κοινότητα Νερομάνας. Ο γραμματέας του συλλόγου μας Δ. Κίσσας και το επιφανές μέλος του χωριού μας Κ. Ξυγκάς, όντας και οι δύο πολύ καλοί γνώστες της υπόθεσης, ανέλαβαν να εξηγήσουν το ιστορικό της πλατείας και να περιγράψουν τις ενέργειες της τότε παραχώρησής της στην Εκκλησία.

Ύστερα από συζήτηση, ο Σεβασμιότατος πείστηκε σχετικά με το θέμα της μεταβίβαση της πλατείας στην Κοινότητα Νερομάνας, κάτι που ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τους κατοίκους, μιας που όλοι οι Νερομανιώτες επιθυμούν να ξαναδούν την πλατεία του χωριού μας να σφύζει πάλι από ζωή.

Σχετικά